Onze Trappistenbieren

.

Benaming Type Cl % alc

Achel – Sint-Benedictusabdij

Achel blond

Goudblond met mooie witte schuimkraag. Heel lichte karameltoets, beetje gist, en een aangename hopbittere toets.

Blond 33 8
 
Achel bruin

Licht, kastanjebruin kleur met een beige schuimkraag. Hoppig aroma met karameltoets, noten, beetje gist, overrijp fruit.

 

Bruin 33 8

Chimay – Abdij Notre-Dame de Scourmont

Chimay wit

In dit goudgele bier vinden zachtheid en bitterheid een zeldzaam evenwicht
Het aroma van het bier in de mond is afkomstig van de reukstoffen van hop: we merken een fruitige toets van muskaatdruiven en -rozijnen, en zelfs rijpe appels. Dit traditionele Belgische bier wordt het best geproefd op een temperatuur van tussen de 6 en 8°C.

Blond 33 8
 
Chimay blauw

Dit authentiek Belgisch bier waarvan de geur zweemt naar verse gist gecombineerd met een lichte rozenachtige bloementoets, is bijzonder aangenaam om te drinken. Het aroma dat men proeft wanneer het bier wordt gedegusteerd, accentueert de heerlijke geur terwijl ook een lichte maar aangename gekaramelliseerde smaak vrijkomt.

Bruin 33 9
 
Chimay rood

Dit bier met romig schuim heeft een licht fruitige abrikozengeur die afkomstig is van de fermentatie. Het aroma in de mond is evenwichtig en bevestigt de fruitige aspecten van de geur. Dit traditionele Belgische bier wordt het beste geproefd op keldertemperatuur
(10 – 12°C).

Bruinrood 33 7
 
Chimay goud

Ondanks een lager alcoholgehalte is en blijft ‘Dorée’ een trappistenbier met de zo typische en begeerde hop- en kruidenaroma’s.

Blond 33 4.8
 
Chimay Grand Réserve 2011

Blauwe Chimay, gedoopt tot« Grande Réserve » in een fles van 75 cl is een donker trappistenbier met een krachtig aroma, waarvan de complexe smaak met de jaren beter wordt. Het bier werd eerst gebrouwen als kerstbier, vandaar het jaartal op de fles.

Chimay 75 9

Engelszell – Stift Engelszell an der Donau – Oostenrijk

Benno

Het bier wordt sinds 2012 gebrouwen in de brouwerij van Stift Engelszell te Engelhartszell an der Donau, het enige trappistenklooster in Oostenrijk. De bieren werden vernoemd naar twee voormalige abten van de abdij. Gregorius Eisvogel was de eerste abt van 1931 tot 1950. Benno Stumpf was abt van 1953 tot 1966. Amberkleurig bier

Blond 33 6.9
 
Gregorius

bruin bier

Bruin 33 9.7

La Trappe – Abdij Koningshoeven – Nederland

La Trappe Quadrupel

Quadrupel is het zwaarste bier van La Trappe met een prachtige amberkleur. De warme, intense smaak is vol en goed gebalanceerd.

Amber 33 10
 
La Trappe Tripel

De geur van La Trappe Tripel is licht moutig en esterig. Het bier dankt haar frisse en kruidige karakter aan het gebruik van onder andere koriander en de nagisting op de fles.

Blond 33 8
 
La Trappe quadrupel Oak aged

In 2009 is Bierbrouwerij de Koningshoeven gestart een oude traditie in ere te herstellen; La Trappe Quadrupel laten rijpen op houten vaten (oftewel barriques). Door deze manier van rijpen ontstaat een unieke, complexe smaak.

Amber 37,5 10

Orval – Abdij van Orval – Villers devant-Orval

Orval

Orval is een trappistenbier dat in de abdij Notre-Dame d’Orval in de Belgische provincieLuxemburg wordt gebrouwen. Het bier is een buitenbeentje binnen de familie van de trappistenbieren, en van de Belgische bieren in het algemeen: er is slechts één variant algemeen verkrijgbaar, en deze is een relatief licht bier dat herinnert aan een Engelse ale.

Amber 33 6,2
 
Orval     
Meer dan zes maanden gerijpt in eigen kelder.
Amber 33 6,2

Rochefort – Abdij Notre-Dame de Saint-Rémy

Rochefort 8

De lagere zwaartekracht neef aan Rochefort 10.

Bruin 33 9,2
 
Rochefort 10

Donkere kleur, volledige en zeer indrukwekkend smaak. Sterke pruimen, rozijnen en zwarte bessen in de mond,

Bruin 33 11,3

Spencer – Saint Joseph’s Abbey – USA

Spencer Trappist Ale 

Een Amerikaanse trappist van hoge gisting.

Het is het enige trappistenbier buiten Europa en het tiende trappistenbier met het

Authentic Trappist Product-label.

Het is een blond bier, met een alcoholpercentage van 6,5%.

Mits voorradig

Blond 33 6
Spencer India Pale Ale

Geïnspireerd door de Amerikaanse Brewcraft creativiteit.
Spencer IPA is frisse, geurig, goudkleurig & bitter.

Amber 33 7.2
 
Spencer Imperial Stout

Welig schuimige schuim, golven van koffie, chocolade en karamel, een royal mix van donker fruit aroma’s. Intens en robuust

 

Bruin 75 8.7

Tre Fontane – Abbazia Tre Fontane – Rome – Italie

Tre Fontane

Een bier met hoge gisting en heeft een alcoholpercentage van 8,5 procent. Het bier is geïnspireerd op de Trappist Tripel. Het bier heeft een ‘mild-zoete afdronk die wordt veroorzaakt door het eucalyptuskruid dat de smaak zuivert en verfrist’. Tijdens het brouwproces worden Eucalyptus bladeren toegevoegd wat het Tre Fontane bier één van de weinige trappistenbieren met ongebruikelijke ingrediënten maakt. ‘

De bitterheid van de hop houdt deze zoetheid in evenwicht.

Mits voorradig

Blond 33 8,5

Westmalle – Abdij van Onze-Lieve-Vrouw van het Heilig Hart

Westmalle tripel

Tripel van Westmalle is een helder, goudgeel trappistenbier dat gedurende drie weken nagist in de fles (9,5 alcohol). Het is een complex bier met een fruitige geur en een mooie, genuanceerde hopneus. Het is zacht en romig in de mond, met een bittere toets gedragen door het fruitaroma. Een uitzonderlijk bier, met veel finesse en elegantie. En met een heerlijk lange afdronk.

Blond 33 9,5

Westvleteren – Sint-Sixtusabdij

West Vleteren Abt 12

Mits voorradig

Bruin 33 10.2
   
West Vleteren blond

Mits voorradig

Blond 33 5.8
   
West Vleteren Extra 8

Mits voorradig

Bruin 33 8

Zundert – Abdij Maria Toevlucht – Nederland

Zundert

koperblond bier

33 8

Katsberg – Adbij Notre-Dame de Scourmont in Chimay

Mont de Cats

Een Frans trappistenbier van hoge gisting.

Het bier wordt sinds juni 2011 gebrouwen voor de abdij op de Katsberg te Godewaarsvelde in de Abdij Notre-Dame de Scourmont in Chimay. Het is een amberkleurig bier met eenalcoholpercentage van 7,6%. Omdat het bier niet in de abdij in Frankrijk zelf gebrouwen wordt, krijgt dit bier niet het logo “Authentic Trappist Product“.

Amber 33 7,6