Bieren van het vat

tapkranen cafe botteltje oostende
Benaming Kleur / Type Cl Alc %
Jupiler Pils 25

33

50

5,5
Westmalle dubbel

De crèmekleurige schuimkraag geurt naar speciale mout en laat een mooi kantwerk achter in het glas. De smaak is rijk en complex, kruidig en fruitig, met een fris bittere finale. Het is een evenwichtig kwaliteitsbier met een zacht mondgevoel en een lange, droge afdronk. De Dubbel bevat 7% alcohol.

Bruin 33 7
Kwak

Licht fruitig amber bier met zouthoutig karakter

Amber 25

33

50

8,1
Tripel Karmeliet

Een “driegranen” tripel , is een zeer verfijnd en complex goud- tot bronskleurig bier met een geweldige & een romige kraag.

Blond 30 5.5
Guinness

Een kenmerkende eigenschap van de verbrande smaak die is afgeleid van geroosterde ongemoute gerst

Stout 25

50

5.1
Huisbier “Ostensche Strever” 

Blond / Amber ongefilterd bier, waarvan de bitterheid in de mondhoeken blijft hangen. Gebrouwen volgens eigen receptuur.

Amber 25 7,7
Sint-Bernardus Christmas Bruin 25 10
Leffe blond

Deze unieke kleur is te danken aan het gebruik van bleekmout, water en gist die samen dit eeuwenoude recept vormen. Dit blond bier met hoge gisting heeft bovendien ook nog eens een heerlijk volle, zachte, fruitige smaak, en een krachtige, verrassende afdronk.”

Blond 33

50

6
Paix Dieu.

Dit bier werd vroeger in de abdij van Paix Dieu geproduceerd, waar de maankalender een cruciale rol speelde in het brouwproces. Om de ziel van de abdij in het bier te laten voortleven, nam de familie Caulier zich voor om de Paix Dieu slechts één keer per maand te brouwen, bij volle maan. Een smeuïge tripel (10%) met een vol karakter, ambachtelijk gebrouwen volgens de pure tradities van de Belgische abdijbieren.

Blond 25

33

10
La Chouffe

Is een ongefilterd blond bier, zowel hergist op vat als op fles. Het is een aangenaam fruitig bier, gekruid met koriander en een lichte hopsmaak

Blond 25 8
Keyte tripel

Strogeel bier van hoge gisting

Amber 33 8,5
Lindemans Kriek

Heerlijk fruitig, met de frisse, zuurzoete smaak van verse krieken. De aanzet is sterk en levendig, en gaat over in een gevarieerd smakenpalet dat een perfect evenwicht vindt tussen de zoetheid van het fruit en het zacht zurige karakter van lambiek.

Fruitig 25 4
Lindemans Appel

Fruitig bier met een levendige en sterke aanzet die overgaat in een ciderachtige smaak met een evenwicht tussen het zoete van rode appels, het frisse van groene appels en het zacht zurig karakter van lambiek

Fruitig 25 3.5
La Trappe witte trappist

Het eerste en enige Trappistenwitbier ter wereld. Uitsluitend gebrouwen met water, tarwe en hop. Er worden geen kruiden toegevoegd. De Saphirhop geeft het bier een citrusachtige geur. Een echte dorstlesser voor de zomerdagen, maar waar men zeker ook in de andere seizoenen volop van kan genieten.

Wit 25 5.5
Lupulus Hibernatus

 

Bruin 25 9,5
N’ice Chouffe Bruin 25 10