Strever in de pers !!!

OOSTENDE

Botteltje pakt uit met eigen bier Strever

James Desimpelaere met een Strever. – Foto Proot

Café Botteltje in de Louisastraat, bekend voor zijn kaart met 330 soorten gerstenat, heeft nu ook zijn eigen bier: Strever, een blond en zomers bier van 6,6 procent.

Tijdens de succesvolle Toog- en Tafelhappening afgelopen weekend gingen de eerste glazen vlotjes naar binnen. Café Botteltje bestaat 33 jaar, maar komt nu pas met een eigen brouwsel op de markt. « Veel cafés stappen naar een brouwer en vragen hen een bier te maken. Maar wij trachtten iets volledig zelf te lanceren », verduidelijkt medezaakvoerder James Desimpelaere. « Ik volgde een opleiding brouwen en vier jaar geleden begon ik met experimenteren in mijn eigen keuken, aan het fornuis. Een eigen bierinstallatie kunnen we niet in ons café zetten. Daarom werk ik samen met biershop ‘t Koelschip, de stadsbrouwerij van Oostende, waar ik mijn eigen recept en creatie kan maken. » James wil ook uitpakken met een zwaar bruin winterbier van 9 procent, ook in samenwerking met ‘t Koelschip. Maar eerst kan iedereen nog een hele zomer genieten van de blonde Strever voor 3 euro per glas. (TVA)

Het Lekkere Westen met Jean Blaute & Ray Cokes

Vandaag bezoek en opnames van #hetlekkerewesten met Jean Blaute & Ray Cokes voor een nieuwe promotie campagne van al het lekkers dat Vlaanderen te bieden heeft#cafebotteltje #fieroponsbier

Café Botteltje Ray Cokes Jean Blaute Oostende Het Lekkere Westen

CafeBotteltje Oostende hetlekkerewesten JeanBlaute Ray Cokes

cafebotteltje oostende hetlekkerewesten raycokes jeanblaute